Snabb leverans
Snabb leverans
Handla tryggt med Klarna
Handla tryggt med Klarna
Komplett sortiment
Komplett sortiment

Är du smartare än en kryptolog?

Av: Jonas Nirfalk

Visst har du alltid undrat vad FRA:s kryptologer egentligen gör? Hur de tänker, hur de arbetar, vad de egentligen gör om dagarna (och kanske även om nätterna).

Nu har du chansen att ta reda på det. Till boken ”Är du smartare än en kryptolog – Tankenötter från FRA” har dessa, Sveriges skarpaste hjärnor, skapat en hel massa riktigt kluriga och roliga tankenötter.

Försvarets radioanstalt, som ju FRA står för, brukar ibland kallas för Sveriges hemligaste myndighet. Då är det kanske inte konstigt att det ibland uppstår teorier och missförstånd kring vad de egentligen gör. Oftast kan FRA, av naturliga skäl, inte alltid svara på alla frågor vi kan ha. Det ligger i sakens natur när man sysslar med rikets säkerhet och med att avvärja och avslöja hot mot vår demokrati. Men i den här boken gläntar myndigheten lite på dörren och berättar en del av det man sysslar med och har sysslat med under de 80 år man har funnits.

Följ med in FRA:s och kryptologernas kryptiska värld, och testa din hjärna mot deras. Så, upp till bevis: Är du smartare än en kryptolog

 

Fler kluringar från Tankesport