Snabb leverans
1-3 dagars leverans*
Handla tryggt med Klarna
Handla tryggt med Klarna
100+ nya korsord varje vecka
100+ nya korsord varje vecka

Rättelser

Ibland slinker tryckfelsnisse in i vår ordning och slår till med sina bokstavsbyten. Denna kluriga lilla rackare har en förmåga att skapa förvirring i våra tidningar. Men oroa dig inte! Vi är alltid på hugget och rättar till hans spratt.

Här samlar vi alla rättelser, så att du kan vara säker på att du får korrekt information, trots nissens bästa försök att ställa till det. Håll ögonen öppna - ingen tryckfelsnisse ska komma undan oss!

Lätt & lagom 7/2024

 

Det har blivit något fel när vi skickat filerna till tryckeriet så alla sidor har förkjutits en sida. Detta bör inte påverka lösarupplevelsen allt för mycket förutom på uppslagskrysset i mitten, Vi laddar därför upp en pdf med uppslaget i sin helhet här.

Vi beklagar detta och hoppas ni kan ha förståelse.

Knep & Knåp Extra 2/2024

Inslag 5 & 31 har tyvärr blivit lika, vi ber om ursäkt för felet.

Bra Korsord 8/2024

Tyvärr saknas tävlingsord i "20 frågor" på sidan 33. Vi beklagar misstaget.

Lätta Kryss 7/2024

I Pusselkross (nr 26) har det dessvärre fallit bort två gråa tävlingsrutor. Det gäller den femte och den sjunde bokstaven i sjubokstavsordet och det skulle ha varit ett "A" respektive "N". Vi godkänner tävlingsord både med och utan dessa bokstäver.

Tävla och Vinn nr 6/2024

Förutom de fel i tävlingsnumren som uppstått (se rättelse och hur du ska göra nedan!) är det dessvärre fel i inslaget Kryptiskt på sidan 4 i tidningen. Tävlingsordet, som skulle varit RASTVAKT, stämmer över huvud taget inte. Den som löst kryptot rätt får ut tävlingsordet: LIÄANSKR. Vi ber om mycket stor ursäkt för detta. 

Maxikryss 4/2024

Ett par av sidorna har blivit omöjliga att lösa och vi beklagar detta. Nedan hittar du korrekta pdf:er som du kan ladda ner:
Bildbart 1
Bildbart 2
Utan A
Utan E

Knep & Knåp 6/2024

Sidan 3 - Tyvärr har det blivit fel bild till krysset. Här ligger en korrekt version - sid 3.

Krysset 5/2024

På sidan 6 har ett litet "r" trillat bort i nyckeln "imitera", som ligger på tredje raden till ett lodrätt ord. Nyckeln ska vara "imiterar" och inget annat.

Bra Korsord 6/2024

Dessvärre har det blivit tokigt med numreringen på kryss 22 och 23 (som fått nummer 25 och 26).  För den som ska tävla är det alltså 22 och 23 som gäller för kryssen Anno dazumal och Jobbigt.

I Krysset om Malin Åkerman (sidan 3) har ett fel insmugit sig. Rätt svar på den första frågan längst upp till vänster, om hennes rollfigur i serien "The comeback", går inte ihop med den vågräta nyckeln "Flöde i Bern". Både E och A godkänns som sista bokstav i rollfigurens namn.  

Tävla & Vinn 5 & 6/2024

Dessvärre har det blivit fel på tävlingsnumren i dessa utgåvor. Vi har rett ut saken på följande sätt: 
Sidorna 8–9 ska ha tävlingsnummer 6.
Tävlingen på sidan 12 utgår helt. 
Sidorna 28–29 ska ha tävlingsnummer 24, och i resten av tidningen stämmer tävlingsnumren. 
I Tävla & Vinn nr 5 är sista tävlingsdagen den 22 maj. 
Vi ber oerhört mycket om ursäkt för dessa misstag! 

Mästarkryss 2/2024

I Elitkrysset på sidan 18 har det blivit tokigt i bildsättningen till det översta bildordet, vilket gör det sista ordet i meningen förvirrande. Vi beklagar detta.

Veckokryss 16/2024

I Veckokryss nr 16 har tryckfelsnisse varit i farten på uppslagskrysset sidorna 16-17. Vi beklagar felet. Här kan du hämta en pdf med ett lösbart kryss. 

Veckokryss 15/2024

I Veckokryss nr 15 har tryckfelsnisse varit i farten på uppslagskrysset sidorna 16-17. Vi beklagar felet. HÄR kan du hämta en pdf med ett lösbart kryss.

Tävla & Vinn 4/2024

På sidan 40 har svaret till den tredje bildfrågan (vågrätt 33) tyvärr blivit felstavat. I lösningen saknas ett R. Vi beklagar detta!
På sidan 44-45 har några siffror i kryptodelen dessvärre ramlat bort. Vill du ändå lösa inslaget kan du hitta en utskrivbar pdf med alla siffror på plats HÄR.
Sista dag att tävla är den 24 april. 

Veckokryss nr 14/2024

I Veckokryss nr 14 har tryckfelsnisse varit i farten på uppslagskrysset sidorna 16-17. Vi beklagar felet. HÄR kan du hämta en pdf med ett lösbart kryss.

Sverigekrysset nr 2/2024

I Stora korsordet på sidan 9 har det smugit sig in ett stavfel i nyckeln till vågrätt 29. Det ska vara ”Sådana har flera KAPITEL”, och ingenting annat. Vi ber om ursäkt för detta. 

Veckokryss nr 13/2024

I Veckokryss nr 13 har tryckfelsnisse varit i farten på uppslagskrysset sidorna 16-17. Vi beklagar felet. HÄR kan du hämta en pdf med ett lösbart kryss.

Lycko-Kryss 2/2024

Sidan 14. Första kolumnen från vänster, fem rader upp från nederdelen finns nyckeln "Värt att slå till/Verkar lockande". Här har tyvärr pilen hamnat fel, den ska peka mot det lodräta ordet. Vi ber om ursäkt för att det blivit fel.

Lätta Kryss 3/2024

I Pusselkross (nr 26) har det dessvärre fallit bort en grå tävlingsruta. Det gäller den fjärde bokstaven i sexbokstavsordet och det skulle ha varit ett "K". Vi godkänner tävlingsord både med och utan K.

Mästarkryss 1/2024

I Röda tråden (sidan 16) har det dessvärre blivit en bokstav för mycket i bildordet som löser ut förnamnet till arkitekten bakom La Sagrada Familia.

Lycko-Kryss 1/2024

Sidan 13. Nyckel nr 6, lodrätt har blivit fel. Rätt ska vara "Har mås". 
Sidan 15 Uardakrysset. Lösningen till "liten norrlänning" skulle det rätta svaret vara PITEPILT men har dessvärre blivit PITEPALT. Lösningen till "fest i litet grannland" skulle ha varit NORGIE men har dessvärre blivit NORIGE. Vi ber om ursäkt får våra misstag.

Maxikryss 1/2024

Sidan 23. I inslaget "Flaggor" har det blivit fel bilder på två ställen. På två av bilderna skulle det ha varit SYDAFRIKA och SKOTTLAND och inte ARGENTINA och NEPAL. Vi beklagar förvirringen.

Sidan 56. I tävling nummer 5 har det smugit sig in ett fel. ”Sjungande Grande” blir ”Adriana” men hon heter Ariana, inte Adriana. 

Lätt & lagom 1/2024

Tyvärr har det blivit fel ”Tävla före”-datum på förstasidan. Rätt datum är den 24 januari. Vi ber om ursäkt för misstaget.

Helgkryss Sudoku 13/2023

Sidan 2 Tyvärr saknas sista tävlingsdatum, det ska vara den 24 januari. Vi beklagar vårt misstag.

Lycko-Kryss 8/2023

Sidan 25 I det gula bildordet har det tyvärr smugit in sig ett stavfel. Den femte bokstaven i det gula bildordet som går vertikalt skulle den korrekta bokstaven varit ett Ä och inte ett E som det står där nu.  För att få ut krysset ska bokstaven E användas. Vi ber om ursäkt för att vi har gjort fel.

 

 

 

Nyheter