Snabb leverans
1-3 dagars leverans*
Handla tryggt med Klarna
Handla tryggt med Klarna
100+ nya korsord varje vecka
100+ nya korsord varje vecka

Därför ska du alltid bära solglasögon

Av: Marcus Alm

Solskyddsfaktor har du säkert koll på, men visste du att det är lika viktigt att skydda ögonen?

Eftersom våra ögon inte kan ge samma varningssignaler som huden vid exponering av solljus så missar många att UV-strålningen även kan skada ögonen.

Till skillnad från många andra celler i kroppen kan inte ögats lins reparera sig självt, utan eventuella skador blir bestående. Därför är det extra viktigt att skydda både dina ögon, inte minst på platser där solljuset reflekteras, exempelvis på vattenytan.

Men UV-ljuset är inte bara av ondo; de stimulerar bildandet av D-vitamin som behövs för att kroppen ska kunna ta upp viktiga ämnen, som fosfor och kalcium, krävs D-vitamin, eller en noggrann kost.

Välj rätt solglasögon – Tänk på detta
Det smartaste sättet att skydda ögonen från det skadliga UV-ljuset är därför att investera i ett par rejäla solglasögon. Välj gärna en ganska stor modell som är lite böjda på kanterna – det skyddar mot ljusinsläpp från sidorna!

Välj aldrig solglasögon med blått glas. Många forskare menar att blått glas är värre än inget glas alls, eftersom det blå glaset släpper igenom blått ljus. Det blå ljuset har lägre energi än UV, men är ofta boven bakom vanliga ögonskador, som till exempel makuladegeneration, åldersförändringar i gula fläcken.

Dessa solglasögon från Thorberg är både snygga, glamourösa och otroligt sköna tack vara sina fjädrande flexigångjärn.

Skydda ögonen med solglasögon
Från Thorberg kommer sommarens snyggaste, och mest praktiska, solglasögon. De smarta flexigångjärnen innebär att glasögonen passar ditt huvud oavsett huvudform och förhindrar att bågen bryts om du eller ditt barn är lite oförsiktig. Den rundade formen och den matta ytan ger en modern och stilren look.

 

Fler kluringar från Tankesport