Snabb leverans
1-3 dagars leverans*
Handla tryggt med Klarna
Handla tryggt med Klarna
100+ nya korsord varje vecka
100+ nya korsord varje vecka

Bunkra med bunkerångest

Av: Dennis Ernst

Vi på allakorsord.se tipsar om podcasten Lundellbunkern som lyssnar igenom Ulf Lundells samlade – 68 skivor stora – låtkatalog.

Ulf Lundell och bunkerdeltagarna Tommie Jönsson, Johannes Klenell och Maja Åström.
Vinterns mest underhållande lyssning kommer från ett oväntat håll. Eller vad sägs om det här: tre skeptiska kulturjournalister tar sig an uppdraget att dagligen lyssna på en skiva från Ulf Lundells nyligen släppta mastodontbox – 68 skivor stora “Hemåt genom Rift Valley” –  för att sedan vädra sina känslor under en halvtimmes podcastinspelning.

Maja Åström, Johannes Klenell och initiativtagaren Tommie Jönsson hade inte lyssnat aktivt på Ulf Lundell i någon större utsträckning innan projektet påbörjades. Det som serveras är alltså till stor del förstagångslyssningar på mer eller mindre kända låtar av den folkkära artisten. Och trots Lundells hängivna fanskara räds inte trion från att dra förhastade slutsatser, lufta rangligt hemsnickrade teorier och dräpande avfärda fansens favoritlåtar. De kommer undan med det eftersom det hela tiden görs välformulerat och underhållande.

Men mest underhållande är det nog ändå att följa utvecklingen av trions psyke i realtid. En inte oansenlig del av podcasten uppehåller sig vid frågan om vad masskonsumtionen av Ulf Lundell gör med psyket hos Maja, Johannes och Tommie. Likt tv-seriekaraktärer utmejslas deras egenheter och skilda upplevelser avsnitt för avsnitt och bland de regelbundna gästerna i bunkern finns psykologen Jenny Jägerfeld som grottar ner sig i trions ångest och allt mer påfrestade relationer med nära och kära.

Det är ett tufft jobb. Och någon måste inte göra det. Men de gör det ändå. Så se till att lyssna från början här om du inte redan har gjort det.

 

Fler kluringar från Tankesport