Snabb leverans
1-3 dagars leverans*
Handla tryggt med Klarna
Handla tryggt med Klarna
100+ nya korsord varje vecka
100+ nya korsord varje vecka

Därför borde kompressionsstrumpor finnas i varje byrålåda

Av: Malin Perlheden

Du har säkert sett dem på apoteket eller hemma i mormors byrålåda. Men kompressionsstrumpor borde finnas hemma hos dig också! Här är några riktigt goda anledningar att investera i ett par!

Dagarna då kompressionsstrumpor, eller stödstrumpor, var begränsade som ett hjälpmedel till äldre människor med åderbråck är sedan länge förbi. I dag använder såväl idrottare som gravida strumporna som ger ett bra stöd och ökar blodgenomströmningen. Strumporna anses till och med så effektiva att klädmarknaden har börjat producera såväl byxor och tröjor med samma effekt.

Läs om tre riktigt bra anledningar att skaffa ett eget par redan i dag!

1) Bär kompressionsstrumpor till vardags och förebygg hälsoproblem
Kompressionsstrumpor kan användas i förebyggande syfte, bland annat för att förebygga åderbråck som drabbar trettio procent av alla mellan 30 och 40 år. Så många som 50 procent av alla gravida kvinnor drabbas av åderbråck under sin första graviditet. Regelbunden träning och stödstrumpor kan hjälpa till att undvika slippa problemen.

2. Använd alltid kompressionsstrumpor under flygresor
Får du ofta ont i benen av att sitta stilla under långa flygresor? Eller har du någonsin känt av svullnad i fötterna efter landningen? Inget konstigt med det! Under flygresan utsätter vi vår kropp för saker den normalt inte möter. Först och främst så är lufttrycket mindre när man är i luften, och vi tvingas ha våra ben och fötter i trånga utrymmen. Ett par kompressionsstrumpor, eller stödstrumpor, motverkar svullnaden eftersom trycket ökar blodgenomströmningen i benen.

3. Kompressionsstrumpor förbättra din träning
Kompressionsstrumpor funkar även bra vid löpning, kompressionen på anklarna förbättrar blodcirkulationen, vilket i sin tur minskar risken för kramp och utsöndrande av mjölksyra. Stödstrumporna förbättrar dessutom benens återhämtning efter träning.

 

Fler kluringar från Tankesport