Snabb leverans
1-3 dagars leverans*
Handla tryggt med Klarna
Handla tryggt med Klarna
100+ nya korsord varje vecka
100+ nya korsord varje vecka

Maria Montazami: ”It’s perfect!”

Av: Marcus Alm

Maria Montazami har blivit folklig med sin humor och utstrålning, sin besatthet vid läppstift och smink, och tofsar, såklart. Tillsammans med döttrarna Sara och Hanna Montazami har hon designat kläder och skönhetsprodukter. Det senaste tillskottet till Montazami Brand är parfymer.

Montazami Brand White Label är en parfym framtagen av Maria, Sara och Hanna Montazami speciellt för att bäras på dagtid. Bild: Instagram.

Maria Montazami, känd från “Svenska Hollywoodfruar” på TV3, har precis avslutat inspelningen av den nya säsongen av succéprogrammet. Montazami har lyckats göra sitt namn till ett varumärke, och är ett namn man lyssnar på i skönhetskretsar. Hennes bästa tips?
– Glöm inte din ögonkräm. Det tycker jag är väldigt viktigt, och att man har en bra moisturizer för sitt ansikte. Vi måste ju ha moisturizer med solskydd eftersom solen är ute. Det behöver kanske inte alla i Sverige tänka på.

”Utan mitt läppstift känner jag mig naken, rädd och exposed”
Citatet ”Utan mitt läppstift känner jag mig naken, rädd och exposed” charmade hela svenska folket när Montazami myntade det i en tidig säsong av ”Svenska Hollywoodfruar” (en Facebooksida med samma namn har över 26 000 likes), och utan parfym känner hon likadant.
– Ja, det är verkligen liknande. Jag tycker det är så otroligt kvinnligt att dofta gott och mjukt. Jag tycker det är jättefint när folk doftar gott, berättar Maria.

Tillsammans med döttrarna Hanna och Sara har Maria Montazami tagit fram parfymen White Label.
Samtidigt som hon medverkat i “Svenska Hollywoodfruar” har hon och döttrarna även hunnit bli klädes-, smink- och parfymdesignerns. Maria, känd som “The Queen of Tassles”, har i designen av sin första parfymflaska varit oväntat minimalistisk.

– Vi var inte för en massa krafs och, du vet, att det skulle hänga saker på den eller att korken skulle vara sådär konstig.

– Vi tyckte “sleek” och stadig när man sätter den på sin parfymbricka. Det är jättejobbigt om en flaska är för hög och så trillar den. Den här är perfekt lagom, så som vi tänkte, säger Maria.

Arbetet med att ta fram parfymerna, som heter Montazami White Label och Montazami Black Label, tog runt ett år för Maria och hennes äldsta döttrar, Hanna Montazami och Sara Montazami. Att ta fram dofterna i samarbete med döttrarna var inget problem.

– Med parfymen var det jättelätt därför att vi har exakt samma doftstil. Vi älskar samma parfymer, så det var inga problem, berättar Maria.

Montazami White Label
Men vägen fram till den perfekta parfymen var snårig.

Att ta fram dofterna i White Label var inget problem för kvinnorna i familjen Montazami som enligt Maria har samma doftstil.
– Det är ändå en liten process. Och just i den processen är det jätteviktigt att man är ärlig mot sig själv och mot de man samarbetar med och säger “Nej, det här tyckte vi inte riktigt om.” Det är väldigt lätt att säga “jaja, det här blir bra”, och sen blir det inte riktigt bra. Vi har varit väldigt duktiga på att säga “Nej, tyvärr inte.”

Att ta fram en parfym specifikt för att användas under dagtid, som Montazami White Label, kräver att man tänker efter.
– Den ska vara lätt. När man går från sin kontorsstol till toaletten så vill inte alla i kontoret bara få en söt, tung och hängande doft över sig. Det är förskräckligt att utsätta andra för det. Så vår (White Label) är väldigt lätt och “it’s perfect”. Jag tycker att den är jättefin.

Just att parfymen skulle vara lätt var något alla i Montazamifamiljen var med på.
– Jag är så glad att den inte är söt, sliskig och tung, utan den är väldigt lätt och blommig, med lite pink grapefruit. Den passar alla kvinnor, unga som äldre. Den är väldigt mångsidig och passar många tillfällen. Vi har fått en väldigt bra respons på White Label, säger Maria.

FAKTA Familjen Montazami
   Maria Montazami
Fullständigt namn: Maria Brigitte Anitha Montazami (Född Westphal)
Född: 13 november 1965 (52 år)
Längd: 1,80 m.
Bor: Los Angeles, Kalifornien
Familj: Maken Kamran, döttrarna Sara, Hanna och Emma, samt sonen Nicholas
Yrke: Entreprenör, Designer, Tv-personlighet och Bloggare
Aktuell med: Precis spelat in en ny säsong av ”Svenska Hollywoodfruar”, samt med livsstilsmärket Montazami Brand som hon driver ihop med döttrarna Hanna och Sara.
Se Maria Montazamis Instagram
   Sara Montazami
Fullständigt namn: Sara Montazami
Född: 1991 (27 år)
Längd: 1,80 m.
Bor: Los Angeles, Kalifornien
Yrke: Designer, Modell, Bloggare, Influencer
Aktuell med: Livsstilsmärket Montazami Brand
Se Sara Montazamis Instagram
   Hanna Montazami
Fullständigt namn: Hanna Montazami
Född: 1994 (24 år)
Längd: 1,74 m.
Bor: Los Angeles, Kalifornien
Yrke: Designer, Bloggare, Influencer
Aktuell med: Livsstilsmärket Montazami Brand
Se Hanna Montazamis Instagram

Fler kluringar från Tankesport