Snabb leverans
1-3 dagars leverans*
Handla tryggt med Klarna
Handla tryggt med Klarna
100+ nya korsord varje vecka
100+ nya korsord varje vecka

New York Times lyxiga krysskryssning

Av: Dennis Ernst

För att fira korsordets 75-årsjubileum i New York Times arrangerade tidningen en lyxig krysskryssning över Atlanten med extra allt i december 2018.

Lyxiga Queen Mary 2 i närbild.

Har du ett brinnande intresse för korsord och runt 25 000 kronor som du skulle vilja göra av med? Ja, då hade du kunde lägga dem på New York Times kryssning med sju övernattningar och en massa kryssgodis dagligen. För att fira att det är 75 år sedan tidningen publicerade sitt första korsord arrangerade man i december en skaplig resa i korsordets anda. Eller vad sägs om dagliga kryssturneringar, föreläsningar med korsordsredaktörer och krysskonstruktörer, instruktion i hur man gör sitt eget korsord varvat med trerättersmiddagar och cocktailpartyn?

Varje natt levererades ett nytt korsord under dörren. Dagen efter kunde man sedan få feedback och ställa frågor till konstruktören om sitt lösta kryss. Men något billigt nöje var det alltså inte. De billigaste hytterna gick loss på runt 25 000 kronor och ville du lyxa till det rejält så kunde du betala över 60 000 kronor för att roa sig kungligt i sviten Queen’s Grill på resan mellan New York och Southampton.

En viss jungfruresa var som bekant tänkt att genomföras mellan de båda städerna 1912 (fast i motsatt riktning), och året efter publicerades det som räknas som världens första korsord.

Det finns ännu inga liknande planer från Tankesports sida.

 

Fler kluringar från Tankesport