Rulltårta med lemon curd och hallonsylt

Av: Malin Perlheden

Det kan aldrig bli för mycket av det goda! Satsa på en lättbakad rulltårta med en underbar fyllning av lemon curd och hallonsylt.

Lättbakad rulltårta med god smak av lemon curd och hallonsylt!
 

• 20 bitar

Rulltårtan blir ännu enklare att baka med en bakmatta!

3 ägg
2 dl strösocker
2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
½ dl mjölk

Fyllning
5 msk lemon curd
5 msk hallonsylt

1. Sätt ugnen pÃ¥ 250°. Klä en lÃ¥ngpanna, 30×40 cm, med smort bakpapper eller en silikonbakmatta.
2. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda mjöl och bakpulver, vänd ner det försiktigt tillsammans med mjölken.
3. Häll smeten i lÃ¥ngpannan. Grädda mitt i ugnen cirka 5 minuter.
4. Strö över lite socker och stjälp sedan upp kakan med den sockrade sidan nerÃ¥t. Dra bort papperet frÃ¥n kakan. Bre först pÃ¥ ett generöst och jämnt lager lemon curd och sedan ett lager hallonsylt över hela kakan. Rulla ihop den frÃ¥n lÃ¥ngsidan med hjälp av papperet.
5. Skär i breda skivor och lägg pÃ¥ ett fat.

Av Louise Bondebjer
Bild: Sophie HÃ¥kansson

 

Fler kluringar från Tankesport

Laddar...