Rulltårta med lemon curd och hallonsylt
Av: Malin Perlheden
Det kan aldrig bli för mycket av det goda! Satsa på en lättbakad rulltårta med en underbar fyllning av lemon curd och hallonsylt.
Lättbakad rulltårta med god smak av lemon curd och hallonsylt!
• 20 bitar
Rulltårtan blir ännu enklare att baka med en bakmatta!
3 ägg
2 dl strösocker
2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
½ dl mjölk
Fyllning
5 msk lemon curd
5 msk hallonsylt
1. Sätt ugnen på 250°. Klä en långpanna, 30×40 cm, med smort bakpapper eller en silikonbakmatta.
2. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda mjöl och bakpulver, vänd ner det försiktigt tillsammans med mjölken.
3. Häll smeten i långpannan. Grädda mitt i ugnen cirka 5 minuter.
4. Strö över lite socker och stjälp sedan upp kakan med den sockrade sidan neråt. Dra bort papperet från kakan. Bre först på ett generöst och jämnt lager lemon curd och sedan ett lager hallonsylt över hela kakan. Rulla ihop den från långsidan med hjälp av papperet.
5. Skär i breda skivor och lägg på ett fat.
Av Louise Bondebjer
Bild: Sophie Håkansson
Fler kluringar från Tankesport