Snabb leverans
1-3 dagars leverans*
Handla tryggt med Klarna
Handla tryggt med Klarna
100+ nya korsord varje vecka
100+ nya korsord varje vecka

Trädgårdsbloggaren testar: Handskar med klor

Av: Malin Perlheden
 

Handskar med klor till trädgårdsarbetet är perfekta när man rotar i rabatterna. Och trenden är här för att stanna. Trädgårdsbloggaren Maud Holmberg Klyft har testat de trendiga verktygen!

Trädgårdsbloggaren Maud Holmberg Klyft har testat trädgårdshanskar med klor.
– Ibland har jag önskat att jag vore en grävling när jag rensar i rabatterna, skriver Maud Holmberg Klyft på sin populära blogg. Och nog är vi många som har haft samma känsla som trädgårdsbloggaren; få saker är så irriterande som att inte kunna hitta verktygen när man rensar i rabatterna och tvingas avbryta arbetet.

När handskarna med inbyggda grävklor lanserades var det många som rynkade på näsan och undrade om det verkligen kunde fungera att ersätta trädgårdsredskap med något så simpelt som klor på ett par handskar.

Klohandskar vunnit mark
Skeptikerna blev dock snabbt omvända; de populära handskarna med klor visade sig inte bara vara lösningen på den vanliga frustrationen över försvunna och klumpiga verktyg i trädgårdsarbetet utan också riktigt bekväma. De praktiska handskarna med grävklor gör sitt jobb och skyddar händerna mot smuts, vatten och skador, precis som ett par riktigt bra trädgårdshandskar ska.

I dag finns det många varianter av de populära trädgårdshandskarna på marknaden. Med priset varierar förstås också kvaliteten och i förlängningen funktionen, satsa därför på ett par med kvalitet som du kan ha glädje under många trädgårdssäsonger framöver.

– Med klohandskar river jag lätt bort mossa och gräver upp små stygga ogräs, skriver trädgårdsbloggaren och berömmer framför allt handskarnas behändighet för att kratta upp torra grenar, riva mossa och gräva upp ogräs och andra växter med alltför djupa rötter, sammanfattar Maud Holmberg Klyft.

 

Fler kluringar från Tankesport