Snabb leverans
1-3 dagars leverans*
Handla tryggt med Klarna
Handla tryggt med Klarna
100+ nya korsord varje vecka
100+ nya korsord varje vecka

5 appar för korsordsnörden

Av: Dennis Ernst

Trender kommer och går, men intresset för ordlekar består. Därför är det inte konstigt att många fortfarande tävlar mot kompisar med appen Wordfeud. Vi tipsar om fem appar eller onlinespel för den som älskar korsord.

Wordfeud
Det är svårt att kringgå Alfapet-kopian Wordfeud som fick mängder av entusiastiska användare att konstruera trixiga ord, gärna med x och z, att bräcka sina vänner och motspelare med när det slog igenom 2011. En hel del blev tvungna att radera appen för att få något annat gjort men fortfarande finns det många användare som behöver sin dagliga dos av Wordfeud, som också har en snarlik motsvarighet i Betapet.

Cross Boss
Cross Boss är ordspelet som förvandlar ett vanlig korsord i miniformat till ett tävlingsspel mellan två personer. Bilder och nycklar låses upp efterhand och spelet, som naturligtvis är vansinnigt beroendeframkallande, kräver även en god portion taktik.

Vill du testa dina chanser mot Tankesports affärsutvecklingschef, Jonas Nirfalk, så ska du söka upp användaren Nirfalk.

Ruzzle
I Ruzzle (tidigare Rumble) gäller det att hitta så många ord som möjligt från bokstäverna som döljer sig på en spelplan med 4×4 bokstäver. Skaparna av spelet har också producerat en utveckling av Ruzzle-konceptet som heter WordBrain, för den som vill ha en ännu större utmaning.

Wordle
Om du är en flitig användare av sociala medier så lär du inte ha missat varianter på bilden ovan, med grönt och gult i kombination med rader av fembokstavsord. Många har nämligen hoppat på trenden att visa upp sina dagliga framgångar med att gissa sig till rätt ord i detta enkla ordspel, som snabbt fått många efterapare.

Anledningen till att det blivit så populärt på kort tid tros vara att det både är enkelt att spela, man behöver inte ladda ner någon app, och att det är enkelt dela med sig av sina resultat och engagera sina vänner. Här hittar du en svensk variant av spelet.

Melodikrysset
Dessutom måste vi naturligtvis tipsa om appen till Melodikrysset. Perfekt om du är på resande fot eller inte har tillgång till en papperstidning med kryssflätan. I appen, som har funnits sedan 2011, går det att lyssna på snabbgenomgången och skicka in för att vara med och tävla även om man inte har möjlighet att lyssna på programmet i realtid.

Alla appar finns tillgängliga för Android och Iphone och går att hitta i Android Market och Appstore.

 

Sist men inte minst måste vi naturligtvis tipsa om Tankesports roliga appar som du hittar här.
 

Fler kluringar från Tankesport