• Snabb leverans
  • Handla tryggt med Klarna
  • Komplett sortiment

5 appar för korsordsnörden

Av: Dennis Ernst

Trender kommer och går, men intresset för ordlekar består. Därför är det inte konstigt att många fortfarande tävlar mot kompisar med appen Wordfeud. Vi tipsar om fem appar för den som älskar korsord.

Wordfeud
Det är svårt att kringgå Alfapet-kopian Wordfeud som fick mängder av entusiastiska användare att konstruera trixiga ord, gärna med x och z, att bräcka sina vänner och motspelare med när det slog igenom 2011. En hel del blev tvungna att radera appen för att få något annat gjort men fortfarande finns det många användare som behöver sin dagliga dos av Wordfeud, som också har en snarlik motsvarighet i Betapet.

Vill du testa dina chanser mot redaktionens Wordfeud-mästare, kryssredaktören Joakim Levander, så ska du söka upp användaren Nagrud.

Cross Boss
Cross Boss är ordspelet som förvandlar ett vanlig korsord i miniformat till ett tävlingsspel mellan två personer. Bilder och nycklar låses upp efterhand och spelet, som naturligtvis är vansinnigt beroendeframkallande, kräver även en god portion taktik.

Vill du testa dina chanser mot chefredaktören för Aller medias korsordstidningar, Jonas Nirfalk, så ska du söka upp användaren Nirfalk.

Ruzzle
I Ruzzle (tidigare Rumble) gäller det att hitta så många ord som möjligt från bokstäverna som döljer sig på en spelplan med 4×4 bokstäver. Skaparna av spelet har också producerat en utveckling av Ruzzle-konceptet som heter WordBrain, för den som vill ha en ännu större utmaning.

Ordjakten
I Ordjakten gäller det att skapa ett så långt ord i grundform utifrån tre bokstäver. Exempelvis: Utifrån bokstäverna KBK kan du bilda ordet KUBIKMETER. Den första bokstaven måste vara begynnelsebokstav och de följande två måste komma i rätt ordning. Ordlistan innehåller alla ord från SAOL och användaren har 75 sekunder på sig att skapa ett så långt ord som möjligt.
 

Melodikrysset
Sist, men inte minst, måste vi naturligtvis tipsa om appen till Melodikrysset. Perfekt om du är på resande fot eller inte har tillgång till en papperstidning med kryssflätan. I appen, som har funnits sedan 2011, går det att lyssna på snabbgenomgången och skicka in för att vara med och tävla även om man inte har möjlighet att lyssna på programmet i realtid.

Alla appar finns tillgängliga för Android och Iphone och går att hitta i Android Market och Appstore.


 

Fler kluringar från Tankesport